Morate biti registrovan ili prijavljen korisnik da biste izvršili ovu akciju.

Registracija
Zaboravljena lozinka?
Pridružite nam se

Politika privatnosti


PORT web stranica je mjesto za sve ljude koji su direktno ili indirektno pogođeni ili povezani sa nekom od malignih oboljenja – od pacijenata, do njihovih porodica do simpatizera i partnera ovog projekta. Da bi sačuvali intimu i sigurnost koju nudi ovaj portal, molimo sve korisnike da budu obazrivi prema vlastitoj privatnosti i privatnosti ostalih korisnika.

Svaki put kada ste prijavljeni na našem portalu, podliježete pravilima o privatnosti podataka koja su Vam predočena u ovoj politici o privatnosti.

 

Vaš korisnički profil

Da biste koristili PORT virtualnu zajednicu potrebno je da se registrujete i kreirate Vaš korisnički profil. Molimo Vas da kreirate samo jedan profil. Ako zaboravite Vašu lozinku, možete nam poslati zahtjev za novu.

Vaš korisnički profil je privatan. Molimo Vas da detalje svog korisničkog profila ne dijelite sa drugima.

 

Vaše korisničko ime i biografija

Za Vašu osobnu zaštitu, molimo Vas da u korisničko ime ne stavljate Vaše puno ime, e-mail adresu, web adresu ili bilo koju drugu informaciju koja može odati Vaš identitet u “stvarnom svijetu”.

 

Lični podaci koje PORT prikuplja o Vama

PORT prikuplja sljedeće lične podatke o Vama.

 

Obavezni podaci za registraciju na portal uključuju:

 1. email
 2. korisničko ime
 3. spol
 4. datum rođenja
 5. lozinka (koja je sačuvana u bazi u enkriptovanom obliku).

 

Opcionalni podaci za upotpunjavanje Vašega profila uključuju:

 1. profilnu sliku
 2. ime i prezime
 3. da li želite da Vaše ime i prezime budu javni
 4. država i kanton u kojima boravite
 5. slika koja se može koristiti kao pozadina na web stranici
 6. četiri kategorije Vaših interesa; da se izjasnite

- kako je rak utjecao na Vaš život

- o kojem tipu raka želite čitati sa aspekta

* rakova kategorisanih prema spolu

* i prema dijelu tijela na kojem se pojavljuju

- koji tip informacija o raku želite da Vam budu ponuđene

 

U svrhu personalizacije sadržaja ove web stranice, PORT također prikuplja podatke o Vašim aktivnostima (ovi podaci su privatni i ne dijele se sa drugim korisnicima ili vanjskim partijama), uključujući:

 1. sadržaj koji ste stavili u lične kolekcije
 2. sadržaj koji ste ocijenili
 3. sadržaj koji ste dijelili
 4. korisnike koje pratite
 5. forum diskusije u kojima ste učestvovali
 6. emocije koje unesete putem alata za Zapis emocija

 

Pored ovih podataka, sav sadržaj koji kreirate na PORTovom portalu, uključujući blogove i forum diskusije, bit će sačuvani u našim bazama podataka i povezani sa Vašim (korisničkim) imenom. Ovaj tip sadržaja je javan i dostupan ostalim posjetiocima i korisnicima PORTove web stranice. Samim tim budite pažljivi koje podatke dijelite.

 

Lični podaci se prikupljaju u sljedeće svrhe

Lični podaci na ovoj web stranici prikupljaju se u nekoliko svrha:

 

Davanje ličnih podataka putem registracije

Kao registrovanom korisniku, omogućit će Vam se pristup virtualnoj zajednici, što podrazumijeva blogovanje, davanje komantara na sadržaj drugih korisnika, učestvovanje u forum diskusijama i pristup Vašem profilu putem 'Moj PORT' opcije.

 

Davanje ličnih podataka pri ispunjavanju Vašega profila

Ovi lični podaci omogućit će Vam pristup personaliziranom sadržaju na PORTovoj web stranici. Podaci koje podijelite sa PORTom u ovom koraku koristit će se u formiranju preporuka koje najbolje oslikavaju Vaše demografske karakteristike i interese.

 

Podaci o Vašim aktivnostima na PORTu

PORT prati i spašava Vaše aktivnosti radi sljedećega:

 1. Spašavanje sadržaja kojeg ste bookmarkovali i prikazivanjem istoga unutar Vašega profila omogućit će Vam da pročitate sadržaj koji ranije niste stigli pri novom dolasku na PORTovu web stranicu.
 2. Sadržaj koji obilježite, ocijenite ili podijelite bit će korišten kao naznaka tipa sadržaja koji Vas zanima, a samim tim u formiranju preporuka za sadržaj koji biste Vi najviše htjeli imati na PORTovoj web stranici.
 3. Intenzitet emocija koje osjećate pri prijavi na PORT, ocjenjivanju sadržaja ili bilo kom korištenju alata za Zapis emocija, bit će korišten pri generisanju preporuka sadržaja koje oslikavaju i najbolje odgovaraju Vašem trenutnom emotivnom stanju.
 4. Prikupljanje podataka o tome koje ste korisnike slijedite i u kojim forum diskusijama ste učestvovali, omogućit će davanje notifikacija o aktivnostima korisnika koji Vas zanimaju, kao i aktivnosti unutar forum diskusija koje su Vama od interesa za pročitati ili komentarisati pri narednoj posjeti i korištenju PORTove web stranice.

 

Kreiranje korisničkoga sadržaja

Sav sadržaj koji Vi kreirate kao korisnik može se također smatrati ličnim informacijama pošto će sadržavati Vaša mišljenja, stajališta ili iskustva, ali potencijalno i lične podatke. Razlog zašto biste kreirali vlastiti sadržaj jeste stupiti u kontakt sa drugim korisnicima, oformiti virtualnu zajednicu u kojoj se dijele slični interesi, podijeliti sa drugim korisnicima ove web stranice svoje iskustvo koje će potencijalno pomoći ili pružiti podršku nekome u sličnoj situaciji kao što je Vaša.

 

Vaš je izbor dati ili ne dati lične podatke

Na Vama je da odlučite želite li dati lične podatke PORTu ili ne. To podrazumijeva i davanje ličnih podataka u svrhu registracije na ovaj portal. Portal Udruženja PORT mogu koristiti i neregistrovani korisnici. Neregistrovani korisnici neće imati pristup određenim naprednijim uslugama, međutim neće morati dijeliti svoje lične podatk ukoliko imaju zabrinutosti o privatnosti.

Osim podataka koji se zahtijevaju prilikom registracije na PORT, koji su obavezni za kreiranje korisničkog računa (uključujući email, korisničko ime, spol, datum rođenja i lozinka), registrovan korisnik nije dužan dati niti jedan drugi vid ličnih podataka.

Popunjavanje Vašega korisničkog profila je poželjno, ali prepušteno Vama na volju ukoliko želite sadržaj koji je personaliziran (prilagođen) Vašim potrebama.

 

Kako pristupiti Vašim ličnim podacima

Pristup Vašim ličnim podacima moguć je putem Vašega profila. Nakon prijave na ovu web stranicu, unutar Moj PORT funkcije, odaberite opciju Profil ili Uredi profil koji će Vam dati uvid u sve lične podatke i aktivnosti koje je PORT prikupio o Vama. Unutar svoga profila možete brisati i promijeniti svoje podatke.

Ukoliko želite trajno izbrisati određene Vaše podatke ili Vaš korisnički račun molimo kontaktirajte PORT direktno putem Kontakt forme.

 

Anonimnost

Učestvovanje u PORTovoj virtualnoj zajednici može biti anonimno. Ukoliko želite osigurati svoju anonimnost, odaberite korisničko ime koje se neće moći povezati sa Vama u stvarnom životu, a potom uredite svoj profil tako što ćete unutar Moj PORT funkcije odabrati Uredi profil, i u formi za polje Javno ime i prezime odaberite Ne.

 

Dostupnost sadržaja kojeg korisnik kreira

Sve informacije koje korisnik kreira na ovom portalu – uključujući Vaše postove, komentare na forumu, slike i audio/video sadržaj koji postavljate unutar virtualne zajednice - dostupne su javnosti. Javnost u ovom slučaju podrazumijeva posjetioce PORTove web stranice, registrovane korisnike, ali i širu online i offline javnost.

Također je moguće da će se lični podaci i sadržaj korisnika, kao i drugi vidovi podataka sa ove web stranice čuvati na serverima trećih stranaka (hosting kompanije). Sigurnost podataka u tom slučaju podliježe ugovoru postignutom između PORTa i treće stranke.

 

Za sve dodatne zabrinutosti o privatnosti...

Molimo kontaktirajte PORT putem naše Kontakt forme ili e-maila: kontakt@port.org.ba.