Morate biti registrovan ili prijavljen korisnik da biste izvršili ovu akciju.

Registracija
Zaboravljena lozinka?

Missoni i Lindex udružili snage u borbi protiv raka dojke

Autor: nadja

23.06.18 / 11:08

Jedna od najprestižnijih italijanskih modnih kuća, Missoni, nedavno je udružila snage s Lindexom kako bi dali podršku liječenju raka dojke.

 

U plemenitom kontekstu spoja mode i humanog djelovanja, osmišljena je unikatna kolekcija pod nazivom “Missoni za Lindex”, koja će se 25. septembra kako u Lindex prodavnicama u svijetu naći i u Lindex prodavnicama u Sarajevu i Banja Luci. Kolekcija se sastoji od 70 različitih modela ženske odjeće, ženskog donjeg rublja, modnih dodataka, odjeće za djevojčice i bebe.

 

Lindex će 10 posto od prodaje u okviru ove kolekcije donirati udruženju “Renesansa”, kao potpora u liječenju raka dojke. Zanimljivo je kako će se u prodaji naći specijalno dizajnirana ženska narukvica nazvana “Pink Bracelet”.

 

Lindex je ove jeseni nastavio ekspanziju u ovom regionu, pa je 1. septembra otvorena prva Lindex prodavnica u Beogradu, a 28. septembra je otvorenje prve Lindex prodavnice u Zagrebu, u shopping centru Avenue Mall. Fransizni partner Lindexa “Tiffany d.o.o.” najavio je da je planirano otvaranje novih prodavnica u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj u narednom periodu.

Izvor: /
Ocjena:
0
Najnovije